BLOG PUSAT SUMBER SK. PARIT HAJI TAIB ...

IKLAN

CERITA TERKINI KAMI

Sunday, December 20, 2009

Uji Anti Virus Anda

Kalau nak tau anti-virus anda bagus @ berfungsi dengan baik atau pun, tidak sila ikut langkah-langkah seperti yang tertera di bawah ni :-

Copy dan paste code kat bawah ni ke dalam notepad

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!SH+H*

Lepas tue save file tersebut dengan nama "Raja Virus.exe" ( nama apa2 pun boleh sebenar nya :D )

Tunggu reaksi anti-virus anda.

Kalau anti-virus yang bagus dia akan dapat kesan virus tu serta merta

Kalau x dapat kesan langsung adalah lebih baik anda update anti-virus atau pun guna anti-virus yang lain

Selamat mencuba.

p/s - skphtpss.blogspot tidak bertanggungjawab kalau jadi apa-apa pada pc anda.

0 ulasan:

KO KURIKULUM

SOCUT PERAK SCOUT MALAYSIA PUTERI ISLAM PBSM KRS

RENUNGAN

RENUNGAN

PUSAT SUMBER KELOMPOK PKG TELOK MEDAN

Blog Archive

MACAM-MACAM ADA